De stad

Play
Slider

We zijn ontzettend enthousiast om een internationaal EJP-evenement voor het eerst in Maastricht te mogen organiseren. Terwijl Maastricht vooral bekend staat om het Verdrag van Maastrichtuit 1992, is het Europese karakter van de stad veel meer dan dat. De stad is genesteld tussen drie oprichtende landen van de EU, kent drie talen en ligt op een kruispunt van verschillende gemeenschappen, culturen en landen: kortom een door-en-door Europese Stad. Dit internationale karakter is terug te zien op de Universiteit van Maastricht, waar 50% van de studenten en 40% van het personeel uit het buitenland komt. Ons doel is om deze regio zo veel als mogelijk te integreren in ons evenement; middels culturele excursiesen activiteiten zullen onze deelnemers de cultuur en mensen van Maastricht ontdekken.

Verschillende onderdelen van ons programma zullen open zijn voor Maastricht’s publiek, zoals het Paneldebat. Samenwerking met lokale ondernemingen is noodzakelijk voor het succes van het programma. We zullen ervoor zorgen dat deze voordelen wederzijds zijn, zodat ook de stad Maastricht deel kan nemen en iets kan leren van het Forum.

Het EJP heeft in het verleden vaak het geluk gehad om mooie, inspirerende locaties te mogen gebruiken, zoals parlementaire gebouwen en kathedralen. Maastricht kent veel indrukwekkende architectonische hoogtepunten in Céramique, maar ook 1450 welonderhouden monumenten, zoals het stadhuis op de Markt en de Bonbonnière. We hopen dat het programma van het Internationale Forum in Maastricht 2021 plaats kan vinden op locaties die het mooie karakter van de stad tentoonstellen.