Het Programma

laptops copy

Vooraf aan het evenement

Vooraf aan het evenement is er een onderzoeksfase. De 10 onderwerpen die worden besproken, zullen worden gepubliceerd op de website. Deelnemers doen hun eigen onderzoek naar de onderwerpen, met hulp van onze begeleiders.

Daarnaast wordt  Online Training gegeven aan onze vijftig vrijwilligers die het evenement organiseren. Zij zullen de didactische vaardigheden opdoen die nodig zijn om de discussies te faciliteren en modereren. Training is peer-to-peer: jonge vrijwilligers leren elkaar de vaardigheden. 

welcome

15 April

Op de eerste avond verwelkomt het Welcome Event alle deelnemers voor de eerste keer, en legt uit hoe de rest van het programma zal verlopen. 

Ook wordt de conferentie geopend met een officiele openingsceremonie, met speeches van gastsprekers. Bij vorige openingsceremonies van het Europees Jeugdparlement waren gasten aanwezig zoals Prins Constantijn, Violeta Bulc (Eurocommissaris), Frans van Houten (directeur van Philips) en Ockje Tellegen (Vice-voorzitter van de Tweede Kamer).

digita;

16-18 April

Tijdens deze drie dagen worden de deelnemers opgedeeld in 10 groepen: de 10 Commissies 1 per onderwerp. Elke commissie staat onder leiding van een jonge begeleider. Door te beginnen met een paar uur Team Buildingleert elke commissie elkaar beter kennen en moeten zij samen spellen en puzzels doen. Hierdoor kan elke commissie tijdens de daaropvolgende discussies goed en constructief samenwerken. Elke groep onderzoekt en discussieert over hun gekozen onderwerp. Ze komen daarna met hun eigen innovatieve ideeën voor de toekomst van Europa. Elke commissie wordt bezocht door een beleidsmaker of expert, die expertise over het onderwerp met de jongeren deelt. Elke groep bundelt hun suggesties en ideeën voor de toekomst van Europa in een Action Plan.De beleidsaanbevelingen van het EJP zijn jong en fris, en worden meegenomen door instituten zoals het Europese Parlement, Ministeries en de Benelux Unie.

boekhandel-maastricht-1

19 April

On Monday, 19 April from 9.00 to 12.00, together with Studio Europa Maastricht, we are organising Workplace Europe: an online workshop about digital innovation issues in the Maastricht region. Regional businesses can meet with our 200 ambitious young participants to discuss digital challenges of the future. “Werkplaats Europa”. offers the opportunity to learn from each other, and explore concrete solutions for the problems real companies are facing. Read the official invitation to this event hier meer over.

rhdr

20 April

Op de laatste dag komen alle commissies samen in de online Plenaire Vergadering om hun actieplannen aan elkaar voor te leggen, en aan de bezoekers, erover te debatteren en te stemmen. De plenaire vergadering wordt afgesloten met een afscheidsceremonie, wederom met live-streams van speeches van bijzondere gasten.

Het format

Het evenement is geheel online en deelnemers doen mee via videoverbinding. Wij limiteren de schermtijd tot 5 a 6 uur per dag; om de gezondheid van alle deelnemers te waarborgen. Ook organiseren we reguliere pauzes waarin we deelnemers stimuleren om te bewegen. Ook sturen wij pakketten met materialen naar elke deelnemer, zodat zij optimaal mee kunnen doen. Hierin zitten ook souvenirs uit Maastricht, die komen van lokale ondernemers.

Tijdens de online conferentie is er ook een Cultureel programma dat deelnemers de mogelijkheid biedt om elkaars cultuur te verkennen, bijvoorbeeld door online traditionele muzikale optredens of een online kookworkshop. Dit schept interculturele bewustwording en gaat vooroordelen aantoonbaar. Vrijwilligers op locatie in Maastricht zullen van de stad een echte “hub” maken van waaruit we verschillende interessante dingen laten zien.